Wilhelm Dancă

Guillaume de Fonclare

Wilhelm Dancă este preot romano-catolic și profesor universitar la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București. A urmat studii de teologie și filosofie la Iași și la Roma și a fost sfințit preot în anul 1986. În 2013 a fost ales membru corespondent al Academiei Române, iar în 2017, membru al Academiei de Științe și Arte din Salzburg, Austria. A scris și a coordonat peste douăzeci de cărți de religie și filosofia religiei, multe dintre ele cu un puternic mesaj de credință adresat publicului larg, dar și celui de specialitate.

Pret 29,00 RON

„Rândurile noastre prezintă o carte consacrată în întregime studierii sacrului în opera lui Mircea Eliade. Wilhelm Dancă a recurs la o cercetare aprofundată, care-și conduce cititorii chiar la izvoarele gândirii tânărului universitar de la București, descoperind astfel terenul unde-și află rădăcinile concepția eliadiană asupra sacrului, înainte de a se dezvolta și de a se desfășura în totalitate.”

Julien Ries

Episodul de podcast, din seria Reziliența prin cultură, cu Wilhelm Dancă, poate fi urmărit aici: youtube.com/spandugino

Pret 29,00 RON

Pentru cei aflați în căutarea adevărului, spectacolul lumii contemporane, dominat de scepticism și relativism moral, este unul descurajant. În fața acestei crize profunde, nevoia de repere devine cu atât mai acută. Pentru a le descoperi, trebuie să reînvățăm să ridicăm privirea spre înălțimile metafizice, să îmbrățișăm viața spirituală în alianța ei cu cea intelectuală.

Episodul de podcast, din seria Reziliența prin cultură, cu părintele Wilhelm Dancă, poate fi urmărit aici: https://bit.ly/Wilhelm-Danca