Mentor

Mentor

Astăzi, prin diversificarea extraordinară a culturii, prin complexitatea tot mai înaltă a procesului de învăţare, este natural să nu avem un singur mentor şi să învăţăm să asimilăm de la oameni de factură variată, lucruri cât mai diferite. Nu trebuie să fim cenzuraţi, confiscaţi de un singur aspect; e bine să desluşim în fiecare personalitate umană, domeniul ei de excelenţă. Pentru că orice om are domenii de excelenţă, ca şi domenii de mediocritate. Se mai întâmplă ca foşti discipoli să ne devină ulterior maeştri.

Solomon Marcus – membru de onoare în bordul editorial

Filtre active

Pret 35,00 RON
Stoc epuizat

„Cartea include dezbaterile pe care le-am avut cu oameni ai şcolii în anii 2009 şi 2010 şi exprimă pariul meu educaţional, pentru care am primit în octombrie 2009 Premiul LYKEION al Alianţei Colegiilor Centenare.”

Solomon Marcus
Pret de baza 47,00 RON Pret 23,50 RON
Stoc epuizat

Cartea de faţă a fost scrisă în limba franceză în perioada 1946-1947, între două arestări ale autorului. Soţia şi colaboratoarea acestuia, Elena Vellan-Manoilescu (1895-1967), a tradus-o în limba română. Cum manuscrisul original s-a pierdut, prezenta ediţie princeps reproduce traducerea respectivă, realizată în anii 1950. Ortografia a fost actualizată în conformitate cu normele academice actuale.

„Cartea noastră este o încercare cinstită şi sincer dramatică de a semnala marele rău de care suferă adesea oamenii pe care îi copleşesc responsabilităţile politice. Este un strigăt patetic, născut în parte dintr-o dureroasă experienţă personală, îndreptată către lumina şi către certitudine morală, care reconfortează şi consolează.”

Mihail Manoilescu