Educaţia în spectacol (ediție 2011)

Educaţia în spectacol (ediție 2011)

„Cartea include dezbaterile pe care le-am avut cu oameni ai şcolii în anii 2009 şi 2010 şi exprimă pariul meu educaţional, pentru care am primit în octombrie 2009 Premiul LYKEION al Alianţei Colegiilor Centenare.”

Solomon Marcus
35,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat

„Cartea include dezbaterile pe care le-am avut cu oameni ai şcolii în anii 2009 şi 2010 şi exprimă pariul meu educaţional, pentru care am primit în octombrie 2009 Premiul LYKEION al Alianţei Colegiilor Centenare.”

Solomon Marcus
SM-EDS-B01
Fișa tehnică
An apariție
2011
Ediție
II
ISBN
978-606-92895-3-2
Format
14,7 CM x 20,6 CM
Număr pagini
250
Tip copertă
Broșată

De câte ori nu aţi considerat mersul la şcoală o corvoadă? De câte ori aţi adormit citind manualele, fără a înţelege de ce? De câte ori nu aţi fi vrut să-i întrebaţi pe dascălii voştri ceva şi nu aţi îndrăznit? De câte ori nu aţi considerat matematica cea mai cumplită dintre materii? De câte ori nu v-aţi certat cu părinţii pentru că v-au interzis internetul?

Cu siguranţă de mult prea multe ori v-aţi pus acest lung şir de întrebări în aşteptarea unui răspuns. Aici, în Educaţia în spectacol vă veţi regăsi ca elevi, ca profesori, ori părinţi.

Tribuna învăţământului

Cartea cu (şi despre) Solomon Marcus este, în opinia noastră, o carte-eveniment. Este un exerciţiu excepţional de maieutică crescută în contemporaneitate, un spectacol de organizare şi «recosmicizare» a lumii din perspectiva unui spirit cu virtuţi renascentiste, în sensul în care la vechii greci cosmosul însemna ordine, opusă haosului şi improvizaţiei

Adrian Costache

TVR

Numele lui e sinonim cu experimentul. A pus bazele lingvisticii matematice în anii 60, iar ulterior s-a aventurat în analizarea literaturii și a teatrului cu instrumentele științelor exacte. Întreaga carieră și-a consacrat-o profesoratului, iar concluziile le-a adunat în cartea Educația în spectacol. 


Ziarul Lumina

Cartea este uimitoare prin evidenta capacitate a protagonistului ei de a se apleca asupra universului interior al tinerilor, prin puterea de seducţie culturală şi umană, prin comunicativitatea pe care, probabil, a exersat-o dăruind, prin bucuria împărtăşită, prin forţa tinerească a unei vârste care păstrează capacitatea de a se uimi şi de a se întreba mereu.

Monica Patriche, matematician şi autor 

Marin Vlada Blog

Recomandăm cele 192 de pagini ce apar în carte pentru simplul fapt că se referă la problemetica actuală a educaţiei din România, în special la dezvoltarea învăţământului preuniversitar.

Marin Vlada, matematician şi autor 

Economia în 2011, Money Channel

Solomon Marcus este invitatul lui Dan Apostol într-un dialog despre criză, matematică şi economie, educaţie şi primatul informaticii ca surse ale crizei economice şi măsurile de depăşire a acesteia.

„Sistemul nostru educaţional, din punctul de vedere al ştiinţei pe care o predăm, este la nivelul secolului al XIX-lea, uneori al XVII-lea. Deci e un decalaj enorm între ceea ce este viu în momentul de faţă în tendinţele cele mai avansate ale societăţii pe de o parte, şi ceea ce livrează şcoala. Aici găsim rădăcinile crizei. Rana deschisă, cea mai gravă, este în educaţie.”

Solomon Marcus 

www.youtube.com/watch?v=F2N5qlE_CmE
www.youtube.com/watch?v=touqUHr0kuc