Strategia poveștii

Strategia poveștii

Cunoașterea de sine, conștiința identității și valoarea personală – unică și irepetabilă – sunt principiile călăuzitoare ce prefigurează o nouă paradigmă relațională în lumea afacerilor de succes.

20,00 RON
cu TVA

Cunoașterea de sine, conștiința identității și valoarea personală – unică și irepetabilă – sunt principiile călăuzitoare ce prefigurează o nouă paradigmă relațională în lumea afacerilor de succes. În această stăruitoare pledoarie pentru autenticitate și integritate, Bernadette Jiwa ne dezvăluie canavaua strategică a poveștilor de business, în care se întrepătrund armonios firele trecutului și ale viitorului, dar și premisele, propensiunile și așteptările prezentului. Concepția tradițională asupra succesului, în numele competiției și al profitului imediat, este înlocuită astăzi de o nouă perspectivă asupra excelenței în afaceri, ce mizează pe redefinirea parcursului propriu al fiecărei companii relevante, orientat de un scop și o viziune bine conturate, necesare în devenirea sa ulterioară. Afirmarea consecventă a unicității și a contribuției individuale pun în lumină afacerile care contează cu adevărat, oferă un sens muncii depuse, produc un impact benefic asupra lumii din jur și, mai presus de toate, aduc bucuria împlinirii personale.

SP-BJIW
Fișa tehnică
Traducător
Crenguța Nicolae
An apariție
2021
ISBN
978-606-8944-65-4
Format
133 x 203 mm
Număr pagini
224
Tip copertă
Cartonată

Bernadette Jiwa este o autoritate mondială recunoscută în arta povestirii cu rol strategic. S-a născut la Dublin, capitala mondială a artei de a povesti, iar în prezent locuiește la Melbourne, Australia, orașul în care consideră că se poate trăi cel mai bine din lume. Inclusă, în 2018, de Smart Company în topul celor mai buni gânditori de business, ea este autoarea a numeroase bestselleruri despre marketing și crearea de povești pentru branduri, precum și fondatoarea comunității de afaceri the Right Company. Blogul ei popular (TheStoryofTelling.com/blog) a fost votat drept cel mai bun blog australian de afaceri în 2012 și a apărut de trei ori în topul celor mai bune bloguri de afaceri australiene al Smart Company, iar în 2016 s-a situat pe primul loc. Acordă consultanță și discută cu întreprinzători și lideri în afaceri, de la firme startup până la companii din Fortune 500. Munca ei o poartă din Melbourne la New York (și oriunde dincolo de aceste repere).

„Indiferent dacă lucrați pe cont propriu ori reprezentați o organizație sau o mișcare, un oraș sau o țară, Strategia poveștii vă oferă un model valoros, ajutându-vă să vă construiți propria poveste, să îi dați coerență, să o însuflețiți și să conduceți prin intermediul său. Această carte vă arată cum să renunțați la competiție – cum să reușiți, pur și simplu, manifestându-vă propria individualitate, astfel încât să fiți mulțumiți de munca depusă și să creați viitorul dorit. [...] Atunci când ne concentrăm asupra activității celorlalți, e dificil să ne dăm seama în ce fel putem atinge excelența prin modul unic de acțiune al fiecăruia. Scopul meu este să vă ofer o alternativă: o modalitate de a vă (re)descoperi identitatea și de a-i rămâne fideli, conștientizând totodată impactul contribuției voastre asupra lumii din jur.”

„Marile companii au ceva în comun: nu încearcă să devină relevante câștigând. Câștigă devenind relevante. Strategii lor au stabilit cu claritate valorile pe care și le asumă și în virtutea cărora acționează. Ceea ce gândesc, spun și fac se află întotdeauna în armonie, într-o relație coerentă. Însăși povestea lor este consecventă.”

„Departe de a fi doar simple modalități de diferențiere, poveștile noastre ne pot ajuta să luăm decizii, să planificăm, să conducem, să vindem, să-i inspirăm, să-i influențăm și să-i convingem pe cei din jur, să ne raliem unor idei și principii, să creăm valoare, să atragem încredere, să favorizăm conexiunea și să edificăm organizații și vieți mai bune și mai pline de sens. Poveștile noastre ne modelează identitatea.”

„Vă pot destăinui că orice idee de afacere pornește de la acel punct în care fondatorii își doresc să contribuie cu ceva la lumea lor. Încă nu am întâlnit o persoană implicată în construirea unei afaceri, care să nu urmărească, dincolo de cuantumul profitului, un impact semnificativ. Suntem astfel făcuți, încât ne dorim să stabilim relații cu ceilalți oameni și să contribuim cu ceva la lumea din jur. Ne simțim împliniți doar atunci când reușim să armonizăm aceste două tendințe.”

„Dacă dorim să impunem «povestea» în organizațiile noastre și să recurgem la valențele ei mai mult decât la un instrument de comunicare, trebuie să distingem între strategie și tactică. Strategia delimitează drumul către obiectivul propus, în timp ce tactica reprezintă etapele parcurse pe măsura înaintării pe calea aleasă.”

„Orice afacere este, prin natura sa, un catalizator al schimbării. Nicio afacere nu poate exista fără a crea un efect de propagare, având impact asupra angajaților, a locului de unde provine, a mediului înconjurător și a oamenilor pe care îi servește. Suntem creatorii, motoarele și susținătorii acestor afaceri. Valorile pe care le susținem reprezintă elementele constitutive ale împlinirii noastre personale și ale prosperității colective. Afacerile de succes sunt forțe ale binelui.”

„E dificil de măsurat efectul unui scop și al unei viziuni clare, motiv pentru care ideea de a proiecta deliberat o afacere în jurul lor se trece ușor cu vederea. Și totuși, când explorăm mai adânc, descoperim că brandurile îndrăgite, cele care au succes pe toate planurile, procedează exact în acest fel. Povestea brandului vostru are multiple valențe, fiind o hartă, o oglindă și un magnet, iar viziunea vă păstrează pe o traiectorie coerentă, ajutându-vă să atrageți oameni cu o concepție similară, care vor să creeze viitorul alături de voi.”