Furnizori

Nici un furnizor

Serge Tisseron

Serge Tisseron

Serge Tisseron  este psihiatru, doctor în psihologie, cercetător în psihanaliză la Universitatea Paris VII - Denis Diderot, fondator al Institutului de cercetare a relațiilor om robot (IERHR). Pentru studiile sale în domeniul efectelor pe care noile tehnologii le au asupra psihicului uman, a primit premii importante. A publicat numeroase cărți, foarte apreciate de public și de presa de specialitate, dintre care: Les secrets de famille [Secretele de familie] (2011), Les bienfaits des images [Binefacerile imaginii] (2002).

Pret de baza 16,00 RON Pret 12,80 RON

Cuvântul „reziliență” semnifică o aspirație esențială a ființei umane: aceea de a crede că putem rezista unui mediu de viață maltratant și că un eveniment traumatizant, individual sau colectiv, poate deveni un nou punct de plecare. […] După ce reziliența a fost definită ca o calitate, apoi ca un proces și, în final, ca o forță, în momentul de față semnificația sa este atât de extinsă, încât a devenit paradigma unei „noi renașteri” axate pe colaborare și văzute sub aspectele sale sociale, economice, psihologice și chiar politice.

Serge Tisseron

Episodul de podcast, din seria Reziliența prin cultură, cu dl. Lucian Negoiță, poate fi urmărit aici: bit.ly/Podcast-Lucian-Negoita