Jacques Lecomte

Jacques Lecomte

Jacques Lecomte este doctor în psihologie și titular de curs la Universitatea Paris Ouest-Nanterre La Défense și la Facultatea de Științe Sociale a Institutului Catolic din Paris. Este președinte fondator al Asociației Franceze și Francofone de Psihologie Pozitivă (APP) fondată în octombrie 2009. A publicat, printre altele, Guérir de son enfance [Vindecarea de copilărie] (Odile Jacob, 2004), Donner un sens à sa vie [Cum să dai un sens propriei tale vieți] (Odile Jacob, 2007) și a coordonat lucrarea Introduction à la psychologie positive [Introducere în psihologia pozitivă] (Dunod, 2009).

Pret de baza 11,00 RON Pret 8,80 RON

Reziliența este fenomenul de refacere, reconstruire de sine după unul sau mai multe traumatisme. […] Ea se poate construi nu numai de-a lungul unui travaliu de doliu, ci și prin intermediul altor procese. Unii vor intra în reziliență pe calea unei convertiri religioase, alții datorită unei iubiri, alții, în fine, prin munca proprie, prin artă sau sport. […] Reziliența este un proces care se petrece de-a lungul întregii existențe. Există faze de reziliență elevată și faze de reziliență mai slabă. Pe scurt, nimic nu e niciodată pierdut, dar nu e nici pe deplin câștigat vreodată.

Episodul de podcast, din seria Reziliența prin cultură, cu dl. Lucian Negoiță, poate fi urmărit aici: bit.ly/Podcast-Lucian-Negoita