Luc Montagnier

Luc Montagnier

Născut la 18 august 1932, la Chabris, Franța, Luc Montagnier este un virusolog celebru pentru descoperirile sale în domeniul medicinei. După studii de formare și specializare la Universitatea din Poitiers și Universitatea din Paris, a predat fiziologia la Sorbona. Din 1993, este președintele Fundației mondiale de cercetare și prevenire contra SIDA, asociată cu UNESCO. În 2008, a primit Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină pentru descoperirea, împreună cu Françoise Barré-Sinoussi, a virusului HIV.

Pret 18,00 RON
Stoc epuizat

Autor II: Michel Niaussat

Moderator: Philippe Harrouard

Într-o perioadă în care nimic nu este mai prețuit decât interdisciplinaritatea, un cercetător reputat, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în urma descoperirii virusului HIV – Luc Montagnier –, și un călugăr cistercian – Michel Niaussat – poartă un dialog cu implicații holistice, în care sunt atinse punctele principale ale unei vieți sănătoase din toate punctele de vedere. Cei doi neobișnuiți parteneri de discuție ne pun la dispoziție baza lor teoretică și practică dobândită în zeci de ani de activitate, păstrând, tot timpul, mintea și inima deschise unei comunicări genuine. De altfel, prefațând ediția românească a volumului Laureatul Nobel și călugărul, ÎPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale apreciază tocmai această punte deschisă între două lumi ce păreau, până mai ieri, ireconciliabile.

Unul dintre semnalele forte ale acestui dialog rezidă în conștientizarea la nivelul publicului larg a nevoii de a avea acces la informație diseminată de către specialiști. Educarea în acest sens constituie premisa unui stil de viață orientat către prevenție.

Interviu moderat de Philippe Harrouard.