Furnizori

Nici un furnizor

Nuccio Ordine

Nuccio Ordine

Nuccio Ordine este profesor de literatură italiană la Universitatea din Calabria. Specialist recunoscut la nivel internațional în opera lui Giordano Bruno, a publicat numeroase volume care s-au bucurat de aprecierea lumii academice și a publicului larg: La cabala dell'asino: asinità e conoscenza in Giordano Bruno (1987; Humanitas, 2004), Le rendez-vous des savoirs. Littérature, philosophie et diplomatie à la Renaissance (1999), La soglia dell'ombra: letteratura, filosofia e pittura in Giordano Bruno (2003; ICR 2005), Classici per la vita. Una piccola biblioteca ideale (2016), Gli uomini non sono isole. I classici ci aiutano a vivere (2018). În România, coordonează împreună cu prof. Smaranda Bratu-Elian colecția „Biblioteca italiană” (Humanitas).

Pret 35,00 RON

Într-o lume care se orientează dominant în funcție de criteriul utilității, riscând în momente de criză să elimine tot ce nu pare a-și dovedi folosul imediat, cartea profesorului Nuccio Ordine este o binevenită pledoarie pentru a redescoperi rolul esențial al inutilului în cunoaștere și o critică lucidă a lipsei de viziune și a derivelor utilitariste din sistemele de educație. Această apologie pasionantă a libertății spiritului și a exercitării fără constrângeri a curiozității intelectuale este și un îndemn la a-i reciti pe clasici și, mai ales, la a asculta ceea ce ei ne pot transmite cu adevărat pentru viața fiecăruia dintre noi. Abia atunci când îi este respectată libertatea și creativitatea, spiritul uman poate ajunge la o cunoaștere care, în cele din urmă, își va produce și efectele utile. Nuccio Ordine ne oferă aici o bibliotecă ideală, ușor de parcurs și de înmânat, pentru ca societatea noastră să nu-și piardă memoria și inspirația vitală.

Episodul de podcast, din seria Reziliența prin cultură, cu Bogdan Tătaru-Cazaban, poate fi urmărit aici: https://bit.ly/Bogdan-Tataru-Cazaban