Sălbăticie

Sălbăticie

32,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat
  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)
CS-SAL-A01
Fișa tehnică
Traducător
Cristina Gogianu
An apariție
2015
ISBN
978-606-8401-36-2
Format
16,0 CM x 24,0 CM
Număr pagini
419
Tip copertă
Broșată

Pentru a scrie această carte m‑am bazat pe jurnalele personale, am cercetat anumite fapte atunci când mi‑a fost cu putință, m‑am consultat cu unele dintre persoanele care apar în aceste pagini și am apelat la propriile amintiri despre aceste evenimente și această perioadă din viața mea. Am schimbat majoritatea numelor din carte, dar nu pe toate, iar în unele cazuri, pentru a păstra anonimatul, am modificat, de asemenea, anumite detalii de recunoaștere. În această carte nu există personaje sau evenimente inventate. Ocazional, am omis anumite persoane sau întâmplări, dar numai atunci când omiterea lor n‑a avut niciun impact asupra veridicității sau substanței povestirii.

Cheryl Strayed este autoarea volumului de memorii cel mai bine vândut al New York Times, WILD, precum și a colecției de eseuri și sfaturi de viață TINY BEAUTIFUL THINGS precum și a romanului TORCH. Cărțile sale au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în peste treizeci de limbi. WILD a fost aleasă de Oprah Winfrey ca primă lectură pentru clubul său de carte, Oprah's Book Club 2.0. Adaptarea la cinema a volumului WILD a ieșit pe ecrane în 2014. Filmul a fost regizat de Jean-Marc Vallée, după un scenariu de Nick Hornby, în rolurile principale fiind distribuite vedete precum Reese Witherspoon în rolul lui Cheryl și Laura Dern în rolul mamei lui Cheryl, Bobbi. Pentru prestația lor în filmul Wild, ambele actrițe au fost nominalizate la Premiile Academiei. Eseurile autoarei au fost publicate în The Best American Essays, New York Times Magazine, Washington Post Magazine, Vogue, Salon, The Sun, Tin House, Glamour și altele. Chery Strayed scrie regulat recenzii de carte pentru New York Times. Împreună cu Steve Almond, Strayed este gazda emisiunii podcast Dear Sugar difuzată de postul de radio WBUR, emisiune care își are originea în rubrica sa de sfaturi Dear Sugar din periodicul The Rumpus. Strayed are un MFA în scrierea ficțională de la Universitatea Syracuse și o licență de la Universitatea din Minnesota. Ea locuiește în Portland, Oregon împreună cu soțul ei, producătorul de film Brian Lindstrom și cei doi copii ai lor.

„Nu era mai puternic decât mine. Nimeni nu era, mi am spus, fără să cred o iotă. Am transformat acele cuvinte în incantația acelor zile; atunci când făceam câte o pauză în locurile de cotitură ale trase¬ului sau alunecam pe povârnișuri julindu mi genunchii, când bucăți de piele mi se luau de pe tălpi odată cu șosetele, când stăteam întinsă singură și a nimănui noaptea în cort, întrebam, adeseori cu voce tare: Cine e mai puternic decât mine ? 

Răspunsul era mereu același, și chiar și atunci când știam cu toată convingerea că nu există nici cea mai mică posibilitate ca lucrul ăsta să fie adevărat, îmi răspundeam oricum: Nimeni.”


„Punct din care, în sfârșit, începeam cu adevărat această călătorie, când instantaneu am realizat dureros ce înseamnă de fapt a face acest lucru, pentru ca imediat apoi să urmeze decizia de a renunța, pentru că a încerca așa ceva era absurd, lipsit de sens, ridicol de dificil și cu mult mai mult decât ceea ce mă așteptasem să însemne să fac așa ceva, iar eu eram profund nepregătită pentru un asemenea lucru.

Apoi a fost înfăptuirea directă, concretă a călătoriei.”

New York Times Book Review

Spectaculos . . . Captivant . . . O poveste de aventuri care îți taie respirația și o meditație profundă despre natura durerii și supraviețuire . . . Un triumf al omului și al literaturii.

Dani Shapiro

M-a ținut cu sufletul la gură . . . O lectură ca o cavalcadă sălbatică . . . incitantă, care dă de gândit, care îmbogățește sufletul.

Oprah Winfrey, despre Wild, prima sa selecție pentru Book Club 2.0

The Boston Globe

O carte extraordinară care dă dependență, care nu doar te distrează ci ne face mai buni în urma lecturării sale. 


Los Angeles Times

Amețitor de frumoasă. 


The Washington Post

Incisivă și grăitoare . . . Strayed are harul inefabil după care tânjește orice scriitor, și anume să exprime exact ceea ce gândește în rânduri pe atât de succinte pe cât sunt de poetice. 


theguardian.com
cherylstrayed.com
thezestquest.com
southeastreview.org
dominicanajournal.org
collegefashion.net