BOOKFEST 2017 – Lansare de carte: Răni deschise 6. Eu doar întreb, autor Solomon Marcus

Data : sâmbătă, 27 mai, 2017
Loc desfășurare : Romexpo – Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2017 - Scena Agora

Sâmbătă, 27 mai, ora 13:00, la Scena Agora, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2017, a avut loc lansarea volumului Răni deschise 6. Eu doar întreb, autor Solomon Marcus.

Vorbitori: Mihai Dinu, Vasile Burlui, Sanda Golopenţia, Mina Rusu şi Lavinia Spandonide.


„Dacă cineva ar vrea să facă o istorie a mentalităţilor societăţilor româneşti din ultima jumătate de secol, ar trebui neapărat să citească cărţile lui Marcus. Nu se poate realiza o asemenea întreprindere, un asemenea demers, fără a cunoaşte optica marcusiană.”

Vasile Burlui

„Marcus a fost cineva care a întrebat de-a lungul vieţii, a întrebat afectuos, cu seriozitate, cu gravitate şi întotdeauna cu interes şi pe acest plan mi se pare că mă bucur cu deosebire de titlul acestui volum – Eu doar întreb.” 

Sanda Golopenţia

„Ce avem de învăţat de la profesorul Marcus, noi cei care nu suntem nici matematicieni, nici lingvişti, nici informaticieni? Iată ce avem ce învăţat: echilibrul, seninătatea, modestia, altruismul, respectul pentru adevăr, curiozitatea nelimitată, simţul umorului lipsit de orice fel de maliţie, perseverenţa, fermitatea neconcesivă faţă de orice formă de impostură, cultul prieteniei şi patriotismul. În fine, ceva care le depăşeşte pe toate la Solomon Marcus şi care a ajuns să devină un fel de arhaism: bunătatea.”

Mihai Dinu

Galerie foto

Galerie video