Louis de pe Bătrânul Continent

Louis de pe Bătrânul Continent

Louis de pe Bătrânul Continent este o metaforă a relaţiei Mentor – Elev, transpusă la toate nivelurile noastre de dezvoltare personală şi profesională. 

„Omul se îmbogăţeşte atunci când este în stare să tragă din întâlnirile şi experienţele vieţii sale învăţămintele care sunt de tras de acolo.” Yves Richez, Louis de pe Bătrânul Continent

25,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat
  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Louis de pe Bătrânul Continent este o metaforă a relaţiei Mentor – Elev, transpusă la toate nivelurile noastre de dezvoltare personală şi profesională. 

„Omul se îmbogăţeşte atunci când este în stare să tragă din întâlnirile şi experienţele vieţii sale învăţămintele care sunt de tras de acolo.” Yves Richez, Louis de pe Bătrânul Continent

YR-LOC-A01
Fișa tehnică
Traducător
Iulia Negru
An apariție
2009
Ediție
I
ISBN
978-973-88796-3-8
Format
14,7 CM x 20,6 CM
Număr pagini
132
Tip copertă
Broșată

Cartea arată parcursul unui Căutator de Aur, care însoţit de un Mentor, descoperă în drumul său adevăratele bogăţii ale vieţii, semnificaţiile fiecărei experienţe pe care o trăieşte şi înţelepciunea fiecărei alegeri.

Eşti pregătit să afli singur ce şi cum să alegi din viaţă? Cunoaşte-l pe Louis, fii Louis şi vei învăţa să descoperi lumea descoperindu-te pe tine însuţi, în această alegorie a devenirii personale. 

O carte care îţi arată câtă importanţă are să-ţi cunoşti şi să-ţi înţelegi trecutul, dar îţi arată mai ales cum să-ţi stabileşti propriile repere ca să-ţi înfrunţi viitorul cu seninătate şi să îţi alegi în cunoştinţă de cauză calea potrivită.

Yves Richez – formator, conferenţiar şi specialist de coaching francez – te învaţă să te descoperi şi să stabileşti ce este cu adevărat important în viaţa ta. Ai încredere în cel care ţi-a dezvăluit resorturile pentru a scoate la iveală eroul din tine, citeşte acum Louis de pe bătrânul continent şi lasă-te sedus de povestea unui om obişnuit care devine erou. 

Citind această carte te vei simţi transformat fără să-ţi dai seama, te vei simţi în stare să faci faţă mult mai uşor problemelor de alegere pe care viaţa ţi le scoate în cale, clipă de clipă.

„Ştim întotdeauna ce putem pierde, dar nu şi ce vom câştiga. Louis a înţeles azi acest lucru. A înţeles cât de abstract devine concretul, atunci când ne vizează în mod direct. Surâde la acest gând. A trecut timpul regretelor. A sosit vremea faptelor. Şi orice acţiune începe cu primul pas urmat de altul...... Ceea ce face şi Louis. Fără să se întoarcă, se îndreaptă spre viitorul său. Oricare ar fi el. În spate, rămâne tăcerea. ”


„- Natura îşi are propriul fel de a ne învăţa înţelepciunea ei, dragul meu prieten. Ea ne pune în fiece clipă faţă în faţă cu noi înşine, cu alegerile, certitudinile, incertitudinile, paradoxurile, temerile şi credinţele noastre. Ea nu aşteaptă ca noi să fim pregătiţi să auzim ceea ce are să ne spună. Ea doar ne spune. Noi hotărâm dacă acceptăm sau nu, dacă ascultăm sau nu. Ea doar ne lasă libertatea alegerii.”


„- Chiar şi în ceea ce pare a fi dezordine domneşte o ordine liniştită. Trebuie să ne luăm răgazul necesar pentru a vedea elementele generatoare de dezordine. ”


„Fără ustensile, fără efort, fără lacrimi, tocmai reuşise să găsească o minunată pepită de aur. N a trebuit decât să dea la o parte aceste câteva pietricele, să treacă prin nămol fără ca el să i tulbure vederea, să ajungă la nisip şi să l cureţe şi să l mişte delicat, pe îndelete. Abia în acel moment apăru ceea ce atâţia oameni visează să aibă. Aurul.”

Cronică

Cartea este fascinantă, este moralistă însă o morală făcută deştept şi subtil.

Bogdan Baltazar 

Cronică

Venim din lumea dură a business-ului în care trebuie să fii ferm dar să-ţi păstrezi eticheta de om modest, cu verticalitate. Şi cartea aceasta vă învaţă asta.

Georgiana Pogonaru 

Cariere

Metafora propusă în Louis de pe bătrânul continent exprimă o idee simplă: excelenţa durabilă presupune capitalizarea conştientă şi transmisibilă a experienţei ca situaţie din care suntem capabili să extragem ştiinţa, învăţămintele, lecţia, făcând vizibil ceea ce se ascunde vederii obişnuite.

Rodica Nicolae 

Tabu, interviu cu Yves Richez

Cartea a fost o întâmplare. Am pornit la drum cu nişte idei, dar lucrurile nu s-au petrecut cum le-am plănuit... Căutătorul de aur, de exemplu (unul dintre personajele cărţii) are o înţelepciune care nu îmi este proprie. El era cel care mă făcea să îmi pun întrebări. Scriam lucruri fără să am înţelepciunea necesară cunoaşterii lor.

Yves Richez 

les-secrets.com