Jocul interior şi Stresul

Jocul interior şi Stresul

Co-autori: dr. Edward S. Hanzelik şi dr. John Horton

Domină provocările vieţii şi împlineşte-ţi potenţialul

„Această carte este dedicată tuturor oamenilor care caută stabilitate, calm şi înţelepciune pentru a face faţă provocărilor vieţii.”

Tim Gallwey

Renumitul W. Timothy Gallwey face echipă cu doi medici reputaţi pentru a oferi un ghid unic pentru sănătatea mintală în lumea volatilă de astăzi. Jocul interior şi Stresul aplică principiile cunoscute din seria atât de populară a lui Gallwey (Jocul interior), care au ajutat atleţi de pretutindeni, managementului stresului - personal, profesional, financiar, fizic – şi ne arată cum să accesăm resursele interioare pentru a face faţă provocărilor vieţii şi a ne împlini potenţialul.

52,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat
 • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
 • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
 • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Domină provocările vieţii şi împlineşte-ţi potenţialul

„Această carte este dedicată tuturor oamenilor care caută stabilitate, calm şi înţelepciune pentru a face faţă provocărilor vieţii.”

Tim Gallwey

Renumitul W. Timothy Gallwey face echipă cu doi medici reputaţi pentru a oferi un ghid unic pentru sănătatea mintală în lumea volatilă de astăzi. Jocul interior şi Stresul aplică principiile cunoscute din seria atât de populară a lui Gallwey (Jocul interior), care au ajutat atleţi de pretutindeni, managementului stresului - personal, profesional, financiar, fizic – şi ne arată cum să accesăm resursele interioare pentru a face faţă provocărilor vieţii şi a ne împlini potenţialul.

TG-JOS-A01
Fișa tehnică
Traducător
Magda Bunea
An apariție
2011
Ediție
I
ISBN
978-973-88796-9-0
Format
14,7 CM x 20,6 CM
Număr pagini
303
Tip copertă
Broșată

Strategia iniţială folosită în seminarele noastre dedicate stresului era aceea de a-i ajuta pe oameni să îşi construiască o viaţă interioară suficient de stabilă pentru a le permite o revenire rapidă în faţa factorilor de stres externi ce apar, în mod inevitabil, în viaţa oricui. Prin intermediul acestei cărţi, vom oferi fructul cercetărilor şi capacităţii noastre de înţelegere privitor la modul în care poate fi obţinută acea stabilitate şi, o dată cu ea, speranţa că viaţa poate fi trăită fără efectele nocive ale stresului cronic.

În paginile ce urmează, John, Edd şi cu mine vă vom însoţi pe calea învăţării Jocului interior - o călătorie pe parcursul căreia să vă deprindeţi cum să îl jucaţi, folosind deopotrivă experienţa din munca mea cu atleţi şi manageri şi pe cea a celor doi medici, legată de pacienţi şi poveştile lor, precum şi de perspective şi intuiţiile medicale.

În prima parte a cărţii, vom descrie principiile Jocului interior în contextul stresului şi vă vom ajuta să înţelegeţi cam care e propriul nivel de stres. Veţi observa că fie şi numai acest lucru va produce o schimbare în modul în care răspundeţi la stres. Tocmai aceasta este frumuseţea învăţării adevărate: nu este un proces abstract, ci creează o modificare organică în modul în care vezi lumea şi în care îi răspunzi.

În partea a doua, vă vom ajuta să identificaţi bazele stabilităţii dumneavoastră, acel ceva al unei fiinţe care joacă rolul rădăcinilor pentru o plantă. Va fi vorba aici, nu atât despre stresul prin care treceţi, cât despre resursele pe care le posedaţi, cele care vă fac să îi rezistaţi, care acţionează ca nişte ancore în faţa lui. Pentru că, aşa cum se exprima unul dintre participanţii la un seminar -  ”Când ţi-ai luat-o peste bot, nu trebuie să îţi mai tragi şi un pumn în nas”. Vom învăţa cât de important este să statorniceşti rădăcinile stabilităţii care să te menţină ferm în lungile perioade când eşti aruncat încolo şi încoace şi care să creeze un scut de apărare împotriva factorilor de stres cotidieni.

Partea a treia este instrumentarul Jocului interior – opt tehnici practice şi eficiente pe care le puteţi folosi pentru a vă creşte gradul de stabilitate şi a combate stresul zilnic. Sunt tehnicile pe care le-am prezentat atleţilor şi managerilor de-a lungul multor ani şi pe care le folosim la cursurile noastre. Ele pot fi utilizate efectiv când ai de înfruntat o provocare dificilă sau poţi să te bazezi pe ele pentru a te simţi zilnic puternic. Poţi alege acea tehnică care se potriveşte cel mai bine împrejurărilor în care te afli la un moment dat – chiar faptul că ştii că ai la îndemână un astfel de set de instrumente puternice îţi va da mai multă încredere şi mai multă siguranţă interioară: vei fi capabil să faci schimbările pe care doreşti cu adevărat să le faci în viaţa ta.

Pe parcursul acestei cărţi, am inclus exerciţii care permit fiecăruia să aplice ceea ce scriem în împrejurările sale de viaţă. Alegeţi cum vreţi să folosiţi aceste exerciţii – puteţi să faceţi unele din ele chiar pe parcursul lecturii, iar pe altele să stabiliţi că le veţi face mai apoi; puteţi să vă scrieţi răspunsurile într-un carneţel, pe măsură ce citiţi cartea; puteţi alege doar să citiţi exerciţiile şi să vă gândiţi la ele. Speranţa noastră este că vă veţi găsi singuri cea mai bună cale de a folosi aceste exerciţii, aplicând înţelesul lor propriilor dumneavoastră experienţe. 

Sursa:  Prefaţa cărţii Jocul interior şi Stresul

Jocul interior se axează pe resursele pe care le avem şi oferă unelte pentru a le accesa mai uşor. Studiile ştiinţifice confirmă existenţa acestor resurse, precum şi capacitatea noastră de a ne îmbunătăţi accesul la ele.

În prima parte a cărţii veţi înţelege ce este stresul, cum apare şi care este propriul nivel de stres. În partea a două, înveţi să domini stresul, vei afla în detaliu care sunt resursele din interiorul tău ce pot fi accesate pentru a combate stresul. Partea a treia este de departe cea mai importantă: Jocul interior – Unelete de lucru te învaţă opt tehnici practice şi eficiente pentru a face faţă stresului.

Este o carte pentru cei care au o viaţă stresată şi sunt pregătiţi să schimbe acest lucru. Jocul interior şi Stresuleste utilă şi celor care deţin controlul asupra stresului din viaţa lor; acestora le oferă unelte verificate de dominare a stresului pe care să le adauge la arsenalul personal de resurse de stres management.

Ce veţi învăţa cu ajutorul acestei cărţi:
 • Principiile Jocului interior în contextul stresului
 • Care este propriul nivel de stres
 • Care sunt resursele proprii şi cum puteţi forma cu ele un scut de apărare împotriva stresului
 • 8 tehnici practice şi eficiente pentru a face faţă stresului
Cui îi foloseşte această carte:
 • Coach & consultanți independenți
 • HR manageri
 • Middle & Top management
 • Medici şi psihologi
 • Profesori
 • Sportivi de performanţă
 • Si oricui doreşte să înveţe să facă faţă stresului.

„Atunci când vine vorba de stres, poţi să alegi. Poţi să accepţi activarea automată a sistemului de reacţie la stres sau poţi să faci un efort să răspunzi folosind claritatea şi înţelepciunea interioară.”


„Jocul interior se axează pe resursele pe care le avem şi oferă unelte pentru a le accesa mai uşor. Studiile ştiinţifice confirmă existenţa acestor resurse, precum şi capacitatea noastră de a ne îmbunătăţi accesul la ele.”


„În ultimă instanţă, Jocul interior la aceasta se referă: să despachetezi şi să te bucuri de acest dar minunat care e viaţa. Uneori poate părea dificil, dar de fapt este cel mai natural lucru din lume. Încă din clipa în care ne naştem suntem dăruiţi cu posibilităţi minunate pentru conştientizare, bucurie, pace, libertate şi pentru nenumărate alte abilităţi. A ne vedea că folosim şi că suntem încântaţi de aceste daruri este tot ceea ce îşi doreşte cel care ni le-a dăruit.”

Radio România Cultural

Autorii au o bună experienţă împreună şi pornesc de la premise solide într-o abordare unitară a acestor fenomene pe care le generează stresul în sufletul fiecăruia. Ei ne oferă un ghid unic, o cale pentru a ne păstra sănătatea mintală. O carte excelentă, o carte de înţelepciune practică, de sfaturi şi tehnici care ne pot ajuta să ameliorăm raportul cu noi înşine astfel încât să putem pune în armonie cele două forme ale eului: Eul raţional şi Eul iraţional.

Valentin Protopopescu, Radio România Cultural, O carte pe zi 

CS Dinamo

Ca psiholog sportiv, observ zilnic efortul antrenorilor de a corecta o tehnică deficitară şi de a-i determina pe sportivi să fie mai atenţi, mai implicaţi şi mai responsabili. Este foarte frustrant să ştii că sportivul pe care îl antrenezi a executat bine o perioadă de timp, după care „nu îi mai iese”, sau când, în timpul competiţiei, sportivul nu reuşeşte să se ridice la nivelul său, pe care l-a avut la antrenamente. Este dezarmant pentru antrenori să-i vadă pe sportivi înaintea unui concurs: palizi, tensionaţi, blocaţi mental sau cu răspunsuri întârziate la comenzile lor.Toate acestea îşi găsesc originea în „Jocul interior”.

George Vescan, psiholog C.S. Dinamo.

Vimeo: Tim Gallwey - The Inner Game of Stress