Jocul interior şi Munca

Jocul interior şi Munca

Jocul interior şi munca este produsul celor peste douăzeci de ani pe care Tim Gallwey i-a dedicat aplicării şi dezvoltării metodei Jocului interior, este lucrarea prin care el aduce ideile Jocului interior în lumea afacerilor.

„Această carte este despre cum să facem schimbări în ce priveşte felul în care muncim. Este despre cum să facem ca munca să ne folosească nouă înşine.”

Tim Gallwey
47,00 RON
cu TVA
Stoc epuizat
 • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
 • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
 • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Jocul interior şi munca este produsul celor peste douăzeci de ani pe care Tim Gallwey i-a dedicat aplicării şi dezvoltării metodei Jocului interior, este lucrarea prin care el aduce ideile Jocului interior în lumea afacerilor.

„Această carte este despre cum să facem schimbări în ce priveşte felul în care muncim. Este despre cum să facem ca munca să ne folosească nouă înşine.”

Tim Gallwey
TG-JOM-A01
Fișa tehnică
Traducător
Simina Diaconu
Traducător II
Magda Bunea
An apariție
2011
Ediție
I
ISBN
978-973-88796-8-3
Format
14,7 CM x 20,6 CM
Număr pagini
362
Tip copertă
Broșată

Cartea Jocul interior şi munca aduce acest nou înţeles al învăţării în cadrul tradiţional al locului de muncă. Ideea că metodele noastre standard de predare şi de antrenare reduc performanţa e una cu totul radicală. Mai mult, dacă instruirea nu merge, atunci ce merge? Ceea ce aduce deosebit cartea lui Tim este nu numai că defineşte natura interferenţei învăţării cu performanţa, ci oferă variante îmbucurător de concrete pentru a le îmbunătăţi pe amândouă, reducând totodată partea de instruire şi direcţionare. In aceasta constă abordarea genială a lui Tim Gallwey: el a înţeles cum învăţăm şi şi-a petrecut viaţa elaborând metode prin care ne putem dez-organiza în vederea unei organizări şi realizări de sine superioare. 

sursa Prefata de Peter Block
Ce veţi învăţa cu ajutorul acestei cărţi:
 • Munca văzută ca prestaţie este o definiţie depăşită. Munca este învăţare, bucurie şi performanţă.
 • Performanţa  = potenţial – interferenţe.
 • Nu există abilitate generală mai importantă pentru învăţare şi pentru atingerea excelenţei decât concentrarea atenţiei. Cei trei contributori esenţiali la concentrare sunt: conştientizarea, alegerea şi încrederea.
 • Fixarea obiectivelor de învăţare prin metoda QUEST/CAUTĂ: Calităţi, Înţelegere, Expertiză, Gândire strategică, Timp.
 • Metoda STOP: Stai câţiva paşi mai în spate. Trage învăţăminte, gândeşte-te. Organizează-ţi gândurile. Porneşte.
 • Eşti directorul general al unei corporaţii extraordinare.  Corporaţia despre care vorbeşte este fiinţa umană.
 • Coachingul  [este] ca „trasul cu urechea” la procesul de gândire al cuiva. Autocoaching şi un un instrumentar pentru coach-ul care aplică metoda Jocului interior.
 • Jocului interior în muncă înseamnă „să înveţi să înveţi” şi să „gândeşti singur”.
Cui îi foloseşte această carte:
 • · coach & consultanti independenti
 • · HR manageri
 • · Middle & Top management
 • · Profesori
 • · Sportivi de performanţă
 • · şi oricui doreşte să înveţe să muncească liber şi pentru el.

„Punctul de început şi primul fundament al aplicării metodei Jocului interior în muncă este „să înveţi să înveţi”. Al doilea fundament este să „gândeşti singur”. Capacitatea de a învăţa şi de a creşte fără capacitatea de a gândi independent are o valoare îndoielnică. Împreună, aceste fundamente susţin mobilitatea de a-ţi atinge scopurile ştiind că ele sunt cu adevărat propriile tale scopuri.”


„Relaţia între prestaţie, învăţare şi bucurie nu ar trebui să fie statică. E ca mersul pe bicicletă. Trebuie să faci mai mult decât să pedalezi. Trebuie să o şi conduci. Trebuie să-ţi menţii echilibrul.”


„A lucra inconştient este ca şi cum ai fi condus, ca şi cum te-ai afla într-o maşină fără să fii sigur de destinaţie şi fără să faci o alegere conştientă în legătură cu direcţia în care să o iei. Este diferenţa între a conduce şi a fi condus...Nu spun că vehiculele pe care le conducem pe parcursul vieţii noastre profesionale nu au nevoie de reparaţii. De multe ori necesită reparaţii majore şi, cu siguranţă, au nevoie de o întreţinere constantă. Dar mobilitatea înseamnă că nu pot da vina pe maşină pentru unde mă duce. Când îmi dau seama că mă învârt în cerc trebuie să mă uit la cine conduce maşina. Nu sunt cumva pe bancheta din spate, condus prin viaţa mea profesională, şi mă plâng tuturor de peisaj? În favoarea cui am abdicat de la condus? Şi de ce?”


„Coachingul este o artă care se învaţă mai ales din experienţă. În abordarea specifică metodei Jocului interior, coachingul poate fi definit ca facilitarea mobilităţii. Este arta de a crea – prin conversaţie şi printr-un anume fel de a fi – o ambianţă care facilitează procesul prin care o persoană poate înainta spre scopurile dorite într-o manieră care o împlineşte. Coachingul necesită un ingredient esenţial care nu poate fi predat: să-ţi pese nu numai de rezultatele exterioare, ci şi de persoana cu care faci coaching. Coachingul [este] ca „trasul cu urechea” la procesul de gândire al cuiva. ”

Interviu

Tim Gallwey este unul din cei mai mari învăţători ai timpurilor noastre. Aspiraţia lui este realizarea potenţialului uman autentic, şi nu a miracolelor, dar discrepanţa dintre acel potenţial şi performanţa noastră curentă este adesea atât de mare, încât rezultatele nu sunt deloc miraculoase. În aceste timpuri, când mulţi vorbesc despre accelerarea învăţării în organizaţii, însă puţini o fac cu adevărat, cuvintele unui maestru sunt cu adevărat de actualitate.

Peter M. Senge, autor al cărţii The Fifth Discipline: The Art and Practice of the Learning Organization
(A Cincea Disciplină: Arta şi Practica Învăţării Organizaţionale) 

Interviu

De la apariţia cărţii The Inner Game of Tennis (Jocul interior şi Tenisul), am fost fascinat şi am beneficiat personal de intuiţia credibilă care decurge din analiza Eului 1/Eului 2 a lui Gallwey. Această ultimă carte (The Inner Game of Work – Jocul interior şi munca) aplică această analogie eliberatoare muncii, inspirându-ne pe noi toţi să ne relaxăm şi să avem încredere în adevăratul nostru Eu.

Stephen R. Covey, autor al cărţii 7 Habits of Highly Effective People
(7 Obiceiuri ale Oamenilor Extrem de Eficienţi) 

Digi Sport, Ediţie specială

Adrian Marcu, jucător şi antrenor de Cupa Davis şi Silviu Zancu comentează ora de coaching oferită de Timothy Gallwey la Federaţia Română de Tenis, precum şi aplicabilitatea jocului interior în sport. În ediţia specială prezentată la Digi Sport, se pot urmări lecţiile şi un interviu cu Tim Gallwey, cel care a produs o revoluţie în lumea sportului atunci când a lansat metoda jocului interior în tenis, golf şi ski. Considerat părintele spiritual al coachingului, timp de 30 de ani a introdus metoda The Inner Game (Jocul interior) în cadrul corporaţiilor, cu scopul de a găsi modalităţi mai bune pentru a face faţă schimbării. 


Taniatita.com

E o carte ce deschide minţi şi chiar suflete. E o carte care te asistă să devii mai întâi prieten, şi apoi colaborator/partener cu oamenii de la job, e o carte care te asistă să devii mai detaşat şi mai creativ, lăsând să iasă la iveală tot ce e mai autentic şi frumos din tine, atât la job, cât şi în viaţă.

Tania Tiţă, coach 

mihaistanescu.ro
ciorna.wordpress.com