Yves Richez

Yves Richez

Yves Richez este fondatorul şi directorul asociat al SUCCESS Communication & Leadership şi responsabil al comitetului ştiinţific al Federaţiei Internaţionale de Coaching din Franţa (ICFF) din 2009.

Yves Richez este preocupat de felul în care fiecare dintre noi poate să îşi dezvolte şi să îşi utilizeze capacităţile pentru a-şi actualiza propriile forme de inteligenţă, teme abordate în lucrările sale despre rolul posturii de coach în emergenţa potenţialelor umane.

Este autorul a două romane filosofice: Louis du vieux continent (Louis de pe Bătrânul Continent) şi Petit Eloge du Héros (Scurt elogiu al eroului din noi), ambele apărute la Editura Spandugino.


Cărţile autorului

  • Scurt elogiu al eroului din noi Original: Petit éloge du héros
  • Louis de pe Bătrânul Continent Original: Louis du vieux continent
25,00 RON
Stoc epuizat

Louis de pe Bătrânul Continent este o metaforă a relaţiei Mentor – Elev, transpusă la toate nivelurile noastre de dezvoltare personală şi profesională. 

„Omul se îmbogăţeşte atunci când este în stare să tragă din întâlnirile şi experienţele vieţii sale învăţămintele care sunt de tras de acolo.” Yves Richez, Louis de pe Bătrânul Continent

45,00 RON

Acest elogiu al eroului şi al eroismului personal propune o analiză epistemologică ce reface traseul iniţiatic al eroului din orice timp. Dincolo însă de povestea populată cu eroi antici, dar şi cu alţii mult mai recenţi precum Batman sau Neo, drumul pe care ne conduce această carte are o destinaţie precisă: întâlnirea cu eroul „posibil” din noi. Un drum iniţiatic, un însoţitor, un Mentor şi un Maestru, dar mai ales dorinţa extrem de puternică de a-şi scrie propria realitate. Iată ce se află în bagajele eroului de pretutindeni şi de oricând.