Maud Lethielleux

Maud Lethielleux

Contrabasistă şi cântăreaţă, regizoare şi scenaristă, în noiembrie 2007 Maud începe să se dedice scrisului. De atunci „cuvintele au ocupat un loc incredibil în viaţa mea, au devenit somniferele mele, modul de a mă reconcilia cu nopţile lungi şi tăcute”, spune Maud Lethielleux.

Despre primul său roman, Spune Da, Ninon, ea declară: „în timp ce scriam, am simţit, încă de la primele pagini, o energie extraordinară, o mare bucurie şi emoţie, plângeam pe paginile mele şi râdeam în sinea mea...”.

Maud Lethielleux a mai scris D'où je suis, je vois la lune (De aici de unde mă aflu văd luna), roman editat de Editura Stock.


Dintre cărţile publicate

  • Spune da, Ninon Original: Dis oui, Ninon
25,00 RON
Stoc epuizat

Scris dintr-o singură respiraţie, romanul Spune da, Ninon (fr. Dis oui, Ninon) de Maud Lethielleux este o adevărată jubilaţie a memoriei aplecate peste vârsta copilăriei cu arta inegalabilă de a înnobila cuvintele cu parfumul inocenţei.

Perspectiva în care autoarea situează personajul-narator depăşeşte însă simpla observaţie a evenimentelor, fie ele cât se poate de grave, construind, în schimb, o lume secretă căreia Ninon îi va da viaţă de la înălţimea celor nouă ani ai săi.