Grégoire Delacourt

Grégoire Delacourt

Grégoire Delacourt este un scriitor francez născut în 1960 la Valenciennes. A făcut studii de drept la Grenoble, pe care le-a întrerupt destul de repede. În 1982 intră în publicitate, iar în 2004 își creează împreună cu soția sa propria agenție, „Quelle Belle Journée“. În 2011 publică primul său roman, L’Écrivain de la famille, la vârsta de cincizeci de ani. Volumul este răsplătit cu numeroase premii chiar în anul apariției: Prix Marcel Pagnol, Prix Rive Gauche à Paris, Prix Carrefour du Premier Roman, Prix Cœur de France, Prix du premier roman Méo Camuzet.

În 2012 apare Lista dorințelor mele (La liste de mes envies), care devine rapid un bestseller, vândut în sute de mii de exemplare și tradus în peste 20 de țări. Premiile nu întârzie să apară: Prix Méditerranée des Lycéens, Prix des Lycéens de la Ville de Gujan-Mestras și Prix Livresse de Lire în 2013. Romanul a fost adaptat pentru scenă la începutul anului 2013, la Ciné 13 Théâtre, de regizoarea Anne Bouvier. O adaptare cinematografică este în curs de realizare.

Ultimul său roman, La première chose qu’on regarde, a fost lansat în 2013.


Dintre cărţile publicate

  • Lista dorințelor mele Original: La liste de mes envies
12,00 RON
24,00 RON -50%

Jocelyne sau Jo, cum îi spun prietenii, visa în tinerețe la lumea modei și la Făt-Frumos. Dar anii au trecut și, la 47 de ani, ea are o mercerie în orășelul Arras, un soț indiferent, doi copii mari departe de casă și un blog pentru pasionatele întru-ale lucrului de mână, care se bucură de succes. O viață modestă, cu bune și rele. Când printr-un fericit concurs de împrejurări Jo câștigă marele premiu la loto, ea își dă seama că acum își poate realiza toate dorințele. Entuziasmată de perspectivă, se hotărăște deocamdată să păstreze secretul și alcătuiește o listă cu ce-și dorește. Treptat, ea începe să se teamă de acești bani căzuți din cer.

Oare, în cele din urmă, nu va avea ea mai mult de pierdut decât de câștigat?